"ויתן לי את מערת המכפלה אשר לו" – חרב היהלומים במערת המכפלה

סיפור :
חודש חשון שנת ה' ת"ד (1643). הפחה של העיר איסטנבול שבתורכיה, הגיע לבקר בעיר האבות. הפחה לבוש היה במיטב בגדיו, וחרבו היקרה היתה מונחת בנדנה.

זה זמן רב שחפץ הפחה לבקר במערת המכפלה ולהתפלל בה, כמנהג המוסלמים, וכעת הגיעה לידו הזדמנות נפלאה, והיא מיהר להביע את בקשתו באזני מארחיו המוסלמים, לבוא להשתתף בתפילת המוסלמים במערת המכפלה.

פמליה מכובדת ליוותה את הפחה לכיוון המערה, והוא שח לבני לווייתו שעז רצונו להיכנס אל פנים המערה. המארחים המוסלמים נבהלו לשמע בקשתו.

שנים ארוכות לא נכנס איש לפנים המערה, הם סיפרו לו כי שמועות מהלכות על אלו שהסכינו בנפשם להכנס לפנים המערה, שלא יצאו ממנה חיים. סקרנות ניצתה בליבו של הפחה, הוא אמנם נאות לוותר על רצונו, אך בעוד הוא עולה עם פמלייתו במדרגות המבנה העתיק, ביקש כי לכל הפחות יניחו לו להביט פנימה מתוך פתח המערה.

רעדה קלה אחזה בו כאשר הרימו המוסלמים את הכיסוי העתיק של פתח המערה הצר, אור הנרות שהיו המוסלמים מורידים מידי יום לפני המערה, ריצד קלות. הרכין הפחה את גופו על מנת להיטיב את תנוחתו, כדי שיתאפשר לו לראות את חלל המערה, ומבלי משים צנחה חרבו היקרה אל תוך המערה. יחד עם הד צלילה המתכתי של החרב הנופלת, נשמע קולו של הפחה מילל וצועק:

"חרבי נפלה! לא אסכים לותר עליה, מיוחדת היא במינה, ושווה הון רב!".

אנשי הפחה שהכירו את חרבו היקרה, הבינו לליבו. חרב מיוחדת ויקרה היתה חרבו של הפחה, מצופה זהב ומשובצת יהלומים נדירים. אך הפחה לא ביקש כלל לעורר את רחמיהם, אלא פקד מיד על אנשיו לרדת אל פנים המערה ולהעלות בחזרה את חרבו. המוסלמים חרדו מאד מפני הבאות, אך לא נותרה בידם ברירה והם הורידו את אחד מאנשי הפחה אל חלל המערה, כשהוא קשור בחבל. לפתע חשו האוחזים בחבל שהמשא הפך להיות כבד יותר, הם ניסו לקרוא בשמו של האיש, אך לא היה מענה. בחשש רב משכו את החבל כלפי מעלה וגילו לחרדתם כי האיש הקשור לחבל, היה ללא רוח חיים. הפחה לא ויתר, הוא פקד על איש אחר שירד אל המערה, ושוב הועלה האיש ללא רוח חיים. בהלה אחזה בקרב אנשי הפחה, הם חשו שחייהם אינם שווים עבורו וניסו להסתתר מפניו. לאחר שירדו למערה מספר אנשים והועלו ללא רוח חיים, הבין הפחה כי אף אם ייכלו אנשיו – חרבו לא תשוב אליו בדרך זו. לפתע נפלו עיניו על אחד מיהודי העיר.

מיד עמד וציווה על יהודי העיר חברון לרדת אל המערה ולהביא עבורו את החרב, כשהוא בטוח שמהם תבוא הישועה. הפילו היהודים ביניהם גורלות, והגורל נפל על המקובל רבי אברהם בן רבי מרדכי אזולאי זיע"א בעל "חסד לאברהם", סב סבו של החיד"א.

משראה כך רבי אברהם מיד טבל במקוUה, עטה על גופו תכריכים וישב כל אותו הלילה עם אנשי חברון, כשהם יושבים לפניו והוא דורש להם בדברי קבלה. משהאיר השחר, קם רבי אברהם וביקש מיהודי העיר שיישאו בעדו תפילה שלא יאונה לו כל רע. ליווהו אנשי העיר אל מערת המכפלה, קשרוהו בחבל והורידוהו לפנים המערה. האווירה המתוחה התפוגגה באחת כשקיבלו יהודי העיר לידיהם את החרב היקרה של הפחה. ביקש מהם רבי אברהם שיורידוהו בשנית ואמר: "הגיעה העת שאראה את המערה". הלך רבי אברהם בתוך המערה, ולפתע הופיע מולו אדם אחד. נתפחד רבי אברהם וקרא 'שמע ישראל', ואחר שאלו 'מי אתה?'. השיבו האיש 'אני אליעזר עבד אברהם'. שאל אותו אליעזר: "וכיצד באת לכאן?" סיפר לו רבי אברהם את כל המעשה. מששמע אליעזר כך, אמר לו: "המתן כאן עד שאשאל רשות מאברהם, יצחק ויעקב, אם אוכל להכניסך". נתנו האבות רשות ונכנס, ומרוב הפחד נתעלף ולא הקדימם בשלום. הגישו לו עצי בשמים להריח וניעור. כיוון שראה שהמקום גן העדן הוא, לא רצה לצאת מתוכו, וביקש להישאר בו. אמרו לו האבות "צא עכשיו ומחר בא עמנו", וכל אנשי העיר חרדים מדוע רבי אברהם מתעכב, שמא קרהו אסון. כששמעו את קולו קורא להם שמחו מאוד, והעלוהו בחבלים. חזר רבי אברהם לביתו שמח וכל ישראל שמחים עמו. סיפר להם את העניין ואמר: "כך נגזר עלי וכך רצוני!" וכל אותו הלילה היו אנשי עירו יושבים עמו, והוא דורש לפניהם בדברי קבלה עד שהפציע השחר. ואותו היום היה י"ד בחשון ה' ת"ד, ירד רבי אברהם לטבול במקווה שבביתו, לבש תכריכים ויצאה נשמתו בטהרה בעודו קורא קריאת שמע. נצטערו עליו כל בית ישראל כי אבד חסיד מן הארץ, זיע"א (אמונה שלמה).

שבת שלום!!

הרב איתמר שרעבי-רב ביה"ס

עולים לכיתה א׳

דבר המנהל

במהלך חופשת הקיץ שקד צוות בי"ס על המשך שת"פ מלא עם רשת אמי"ת –הובלת תכנית תצא"ם(תכנית לצמיחה אישית,) בהתאם להיותנו בי"ס המשתלב ברשת אמי"ת,חדר מייקר ממשיך לפעול באופן היברידי ומקצועי (חדר זה המשלב יצירה מסורתית (מלאכת נגרות ,ציור ופיסול) יחד עם יצירה חדשנית( רחפנים, סימולטור, רובוטיקה ומדפסות לתל-מימד וכד') השקענו המון כספים מתוך מגמה לתת מענה למצויינים ,למאתגרים ולחובבים.

בקשר ישיר לכך גם העשי'ה הפדגוגית –חינוכית שלנו משתדרגת ו"סדר יום גמיש" יהיה בנוף הלמידה בכל כיתה-בשנה זו אנו ממשיכים עם שכבות א-ג בליווי מכון מסיק –כך תהיה התייחסות ומענה לשונות בין התלמידים בהתאם לחזון בי"ס.

מיד לאחר החגים חברנו לתכנית "נקודותיים"-תכנית מצויינת האמורה לתת מענה מלא לאח"מ (אקלים חינוכי מיטבי)-קיום אחריות בביצוע תפקיד לכל תלמיד. עמידה במשימות שנקבעו עם צבירת נקודות אישיות וכיתתיות.

כמאמר חז"ל: "דירה נאה כלים נאים ואישה נאה מרחיבין דעתו של אדם.."

החיוך הראשון של הבוקר-המתחיל את היום

כשהוא מופיע על השפתיים-

צריך מיד להושיט ידיים, לתפוס אותו ולשמרו להעניקו לכל אחת ואחד שנפגש עימנו,

כך שכל היום הוא ישאר בבטן, בזיכרון ילווה אותנו כמלאך קטן

הרוצה להיטיב עמנו,

יצוץ ויפרוץ מתוך עינינו ,אל כל הנקרא בדרכינו במהלך היום.

וראו זה פלא מיד יחזור אלינו כמראה הנשקפת בחדרנו. זו אחת הסיבות שהנני מקפיד לעמוד בכל בוקר בשער בי"ס ולקבל את התלמידים והמורים בבוקר טוב עם חיוך ולחיצת יד לכל תלמיד.

ברור לכולנו שבדרך של שיתוף פעולה מלא,

השקעה מיטבית ומוטיבצי'ה גבוהה נוכל להגשים את כל חלומותינו ויעדינו.

חשוב שיחד עם ההשקעה בלימודים נדע להתמיד גם בערכים המודגשים בביה"ס

וכן נדע לשמור על המבנה והציוד בו.

נזרום עם הרוח (חזון, תקנון והקוד האתי)המנשבת בו, נתרום ליצירת ייחודיות בי"ס ההולכת ומתגבשת כבי"ס -"המשתייך לרשת מוצלחת אמי"ת".נתעדכן דרך "משוב" ,אתר בי"ס ועמוד הפייסבוק שלנו.

נשמור על קשר רציף ונכון עם מחנכת הכיתה והמורים המקצועיים.

נגיע בשמחה ונשוב הביתה בשמחה.

חשוב להעלות על נס את שת"פ המצויין עם הנהגת ההורים והעומד בראשה מר שי ססי נ"י- .הראי'ה המשותפת לטובת התלמידים -היא הכח המניע והמשאב העצום שחובר יחד לעשי'ה פורי'ה ומהנה-בהזדמנות זו תודה וישר כח על הרתמות ללא דופי ובכל פנאי.

יהי רצון שימלא ה' הטוב את משאלות ליבנו לטובה ולברכה ויצלח לימודנו והישגינו

וישכין שלום ,אהבה ואחווה בנותינו.

אוהבכם ומוקירכם-מאיר אמויאל

צוות בית הספר

אמויאל מאיר יצחק- מנהל

איתמר שרעבי-רב ביה"ס

יוספי שרונה- סגנית ראשונה מנהלת בית 2

מוריה גדסי-סגנית שניה מנהלת בית 3

עדן מאמא-סגנית שלישית מנהלת בית 1

שימרית ולצק-פסיכולוגית

וילציק חגית-יועצת

חזי אורטל-יועצת

יעל עדני א1
טליה גרוס א2
איריס סיאני א3

שיראל אזולאי ב1
אודליה ירס ב2
מושקא כהן ב3
רחלי בוקריץ ב4

איריס שאבי ג1
רותי אוזן ג2
אפרת שער ג3

סיגל טייב ד1
מזל כרמי ד2
תמר אבקסיס ד3
לי-אל עקבי ד4
הדר זכריה -ד5
עליזה אילוז ד6

רבקה חממי ה1
יובל אפק ה2
סידה חני ה3
חן שלמה ה4

יניב אשרף ו1
מוריה גדסי ו2
מיכל קופלוביץ ו3
רענן יחיא משולם ו4
הדר משה ו5


מירב דרנס -מורה לאומנות

שיר מימון-מורה לחנ"ג

רבקה נעמי-מורה לחנ"ג

שרה לוי-מורה למוסיקה

בידני לירן-מורה למדעים

צופיה מליחי-מורה למדעים

מיכל בן דוד-מורה לאנגלית

ענבר אחיקם-מורה לאנגלית

שירן אברגיל-מורה לאנגלית

הודיה שעיה-מורת שילוב

בתאל גבאי-מורת שילוב

נאוה חדד-מורת שילוב

גליה מלכה-מורת שילוב

בת ציון ביננפלד-מורת שילוב

וסיאנוביץ נטליה-תרפיסטית

טליה אביב-תרפיסטית

מיכל בן דוד-מורה כוללת

 

חדאד לואיז -מזכירה

חיים חגית-מנהלת חשבונות

סבינה אלקסלסי-ספרנית+סייעת

משה מרחבי-אב בית

אבישי סרוסי -אב בית